Äckel-status

Hej på er 🙂

Viggo kämpar på ♥ ♥ ♥

Han har blivit febrig och snuvig. I morse fick vi i honom lite yoghurt och han tog en tugga på smörgåsen. Försökte med banan senare, men såg att första tuggan växte i munnen. Han har varit duktig och druckit en del vatten och nu äter han glass.

Natten spenderade Viggo och pappa sovandes i soffan.

För att jag skulle orka ta hand om Viggo fick jag sova uppe, jag sov knappt innan Viggo blev sjuk. Vid 00 kom dom till mig. Pappa sa att Viggo inte hade kräkts på någon timme. När jag fick höra att han hade fått välling en timme tidigare sa jag att det inte var en bra idé, att det nog var bäst att dom var kvar på soffan, men pappa ville prova.

Jag gick på toa. Hade sagt att han skulle lägga en handduk under Viggo i sängen, men han la dit Viggo först och sedan började han försöka få dit handduken under honom. Tack och lov hann han få den på plats, då kräktes Viggo ner sin kudde och handduken. In i duschen med Viggo och sedan tillbaka till soffan, precis som jag tyvärr trott 🙁

Igår när Viggo satt i mitt knä vid ett tillfälle satt pappa bredvid. Jag sa att nu kommer det snart och han skulle vara beredd med byttan som Viggo fick kräkas i. Inte det lättaste och det kom över mig och på mattan i stället. Han lyfte Viggo från mitt knä, jag sa att han skulle stanna på golvet en bit från mattan och låta honom kräkas i byttan.

I stället lyfte han Viggo utan bytta för att ta honom till duschen, vilket slutade i spyor på hallgolvet. Om han hade lyssnat hade det inte blivit lika mycket äckel att ta reda på. Ibland kan jag bli irriterad att han inte lyssnar 😉 Tycker det är vidrigt nog. Jag har gjort det jag kan för att minimera att ta reda på, med handdukar lite här och var.

Vi har blivit nerspydda båda två, jag hoppas verkligen vi klarar oss och att det är klart för Viggo. Mattan stank så den åkte ut på altanen. Viggo har sovit i 3 timmar idag, han vaknade vid 16,30. Pappa har haft ont i halsen och vi är väldigt trötta.

Den här helgen ville jag hitta på något roligt efter att själv ha varit förkyld i tre helger i rad. Men vi kör sjukstuga en helg till. Vad göra, bara att ”gilla läget”.

Finaste killen. Jag hade inte hjärta att ta ner honom när han sa ”Jag är en katt”. Ikoz låg på andra sidan fönsterbrädan.

Önskar er en mysig fredagskväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *