Optikern igår

Hej på er 🙂

Bilder från i tisdags när vi var till världens bästa farmor/gammelfarmor och grattade henne i efterskott ♥

Igår var jag till optikern. Kände mig rätt låg när jag kom hem, därför blev det inget inlägg här. Jag har fått höra i många år att han inte förstår sig på mina ögon. Jag var dit igen för att jag inte ser på vänster öga, trotts att jag har nya glas.

Först undersökte han mig och sa att det spelar ingen roll vad han väljer för glas, jag ser inte bra ändå. Felet sitter i hornhinnan. Sedan filmade han mina ögon i två maskiner, det är drastiskt sämre på vänster öga. Inte alls som i mars, jag har aldrig sett så dåligt.

Han bestämde sig för att jag ska få ett nytt glas och jag fick nya droppar. Han vet inte säkert, men ser likheter i mina ögon och en genetisk ögonsjukdom som går i skov.

Jag har väl fått finna mig i att jag har rejäla problem med ögonen. Men har känt att så länge jag kan få glas som gör att jag fixar vardagen ok, så får det gå. Att själv märka att vad vi än provade, så såg jag långt ifrån lika bra som jag gör på höger öga, det var tufft.

Dubbelseendet kommer jag troligtvis aldrig bli av med helt. Jag hoppas det blir bättre snart och att det nya glaset gör att kontrasten mellan ögonen inte blir lika stor.

Idag har vi varit ute och myst en del i finvädret. Ikväll cyklade jag till en kompis och färgade hennes hår. Jag tog med en flaska rosé, så blev det lite roligare 😉

Finaste farmor 97 år ♥

Hoppas ni har haft en bra dag.

2 svar på ”Optikern igår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.