God fortsättning

Hej 🙂

Hoppas ni hade en fin julafton och en härlig juldag.

Gårdagen blev inte som planerat, men blev riktigt bra 🙂 Tanken var att vi skulle fira julafton med Viggos farmor med flera. Det blev mer människor där än det brukar vara. Därför kände vi oss kluvna och kom fram till att det kändes bäst att vara hemma.

Vi firade vi tre och åt god jul-lunch tillsammans. Sedan några dagar har jag tänkt extra mycket på min 96-åriga farmor, hon skulle sitta ensam hemma för första gången. Hon kan inte gå utan att stödja sig mot rollatorn och valde att stanna hemma.

Jag kände att det var dit jag ville åka. Hon bor på andra våningen och kan inte längre gå ner och låsa upp dörren vid besök. Därför ringde jag min faster och hörde om vi kunde låna hennes nyckel. Vi köpte med oss en blomma och åkte dit.

Min faster var där, farmors TV hade gått sönder dagen före julafton. Hon försökte få igång TV:n och kom ner och släppte in oss. Hon hade inte berättat för farmor att vi skulle komma och jag hade inte ringt 😉 Farmor blev jätteglad när hon såg oss.

Faster åkte för att fortsätta firandet och vi var kvar hos farmor ett bra tag. Vi gjorde kaffe och fikade, till och med Viggo bad om att få en kopp. Senast vi träffade farmor var sommaren 2020, det var ett kärt återseende. Efteråt måste vi lämna tillbaka nyckeln.

Mina kusiner och co har vi inte träffat sedan 2019, pga läget som har varit/är. Vi gick in för att hälsa och lämnade nyckeln till min faster. Det blev en fin julafton, så här i efterhand kunde den inte blivit så mycket bättre. Hjärtat var varmt när jag kom hem ♥

TV:n gick inte att laga, det konstaterade min man med. Det kändes som vi kom och räddade farmors julafton, när hon satt och muttrade till faster över att spendera julafton ensam utan TV. Idag har faster köpt en ny TV och installerat den åt henne 🙂

Världens bästa farmor/gammelfarmor och Viggo

Lite bilder från gårdagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *