Måla taket i matsalen

 

Hej på er 🙂

Om jag får bestämma tycker jag att man väljer tapet först och beställer den. Sedan kör man igång med underarbetet. Men när det är mannen i huset som står för det mesta inom renovering, är det bara att tacka och ta emot när han tänker börja 😉

Vi har plockat undan allt och föst ihop möblerna från matsalen, han målar taket idag. Det yttersta tapetlagret sitter väldigt löst, något vi har stört oss lite på sedan vi flyttade hit 2012. Men det har inte varit prioritet, färgen är diskret och det har fått duga.

Förhoppningen är att rivandet av tapeter ska gå fort. Understa lagret från 1977 sitter hårt. Det säger erfarenheten, då får det vara kvar. Jag har sagt nej till att riva ner precis allt som han brukar göra, jag orkar inte med att ha renoveringskaos en längre tid.

Vi kör med renoveringstapet i stället. Dom har blivit släta och bra, till skillnad mot när vi använde en sådan uppe i ”lila rummet” (data-rummet) för många år sedan.

Den gröna Duro medaljongtapeten har jag inte sett och har inget tapetprov på. Färger kan vara svåra att se på datorn, men gillar jag den i butik kanske den hamnar i matsalen 🙂 Jag har dragits till grönt i flera år, men vet inte om jag vill ha det på tapet.

Jag har satt ihop dom tapeterna jag tycker passar tillsammans. Även om det dröjer innan vardagsrummet blir gjort vill jag tänka ”helhet” nere. Så kanske Duro i matsalen och Newbie i vardagsrummet. (gröna + rostapeten i rosa/grön)

Annars Anna i matsalen och Hip Rose i vardagsrummet, eller tvärtom. Har svårt att bestämma mig 🙂 Men jag hinner…

Önskar er en fortsatt skön söndag. Här regnar det idag.

Lånade bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.