Tufft besök hos optikern

Hej på er 🙂

Idag har jag varit till optikern, det var ett tufft besök.

Synen har förändrats och nya glasögon ska göras. Jag hittade inga bågar jag gillade, så dom ska ta hem några och jag ska tillbaka dit och titta. Det vore roligt med nya, jag beskrev hur jag vill att dom ska se ut. Annars får jag väl byta glas i dom jag har.

Han var irriterad över hur ögonmottagningen har behandlat mig. Jag har Blefarit, men inte alls så illa som det kan vara. Han visade bilder och sa att det inte är hela orsaken. Dom skador jag har i ögonen har han aldrig sett på någon annan under sina 30 år.

Jag fick sätta mig i maskinen som filmar/fotar ögonen igen. Jag fick titta och det syns tydligt att det inte är som det ska. Men det verkar ha gått ögonmottagningen helt förbi. Jag är så trött på att kämpa, tiden bara går och jag förstår knappt innebörden själv.

Den enda tanke han hade är att skriva remiss till en specialist i Globen. Det som eventuellt skulle kunna gå att göra, är att skrapa bort ögonens yta och låta det växa ut ny ”hud” i ögonen. Jag kan inte förklara bättre. Han nämnde det förra gången med.

Det ska vara otroligt smärtsamt och så kommer det vara i tre fyra dagar. Men det finns inga garantier att jag blir helt bra. Jag är inte redo för en sådan tuff operation. Han sa att om jag blir kraftigt sämre och glasögon inte alls hjälper, då kanske jag blir motiverad. Vilket vi givetvis hoppas att det aldrig någonsin kommer att ske.

Jag kände mig gråtfärdig när jag gick därifrån. Vill inget hellre än att kunna bocka av något, känna att jag äntligen är klar. Att jag fått diagnoser, eventuella mediciner och viktigast av allt att bli frisk. Ögonen, hostan och magen. Bara att fortsätta kämpa.

Dom här bågarna var det närmsta jag kunde komma vad jag vill ha 😉 Får se om dom lyckas ta hem några jag gillar mer. Annars provar jag dom igen eller tar mina gamla.

Hoppas ni har haft en betydligt trevligare eftermiddag än vad jag har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *