Lungmottagningen

Hej på er 🙂

Idag har jag varit till lungmottagningen.

Först fick jag träffa en sköterska. Blev lite förvånad när hon sa att jag skulle ”blåsa spirometri”, med tanke på att jag har gjort det redan. Då lät det som att allt sådant måste göras innan jag fick komma dit. Men jag gjorde som jag blev tillsagd 😉

Innan besöket hade jag fyllt i papper om allergiutredning. Det gjordes en kontroll 2018 och jag var inte ens i närheten av någon allergi, så det blev inget pricktest då. Genomförde pricktest idag och jag är fortfarande inte allergisk mot något, skönt.

Det blev många vändor in och ut till väntrummet och jag träffade två sköterskor.

En timme senare träffade jag läkaren. Än så länge vet jag inte mer än när jag kom dit. Hon sa att det kan vara flera faktorer som spelar in. Jag ska kallas dit en gång till för att inhalera ett ämne som kan visa om det är astma, fast allt så här långt säger motsatsen.

Det har låtit på både min läkare och astmasköterskan som att jag skulle dit och inandas ett ämne som kan visa om jag har SHR – sensorisk hyperreaktivitet i luftvägarna.

Idag fick jag veta att om jag efter besök nummer två på lungmottagningen, behöver utredas för SHR, då måste jag resa ca 30 mil till Örebro. Det är tydligen dom som gör det testet. Gissa om mina ögonbryn höjdes, men det behöver jag inte fundera på nu.

Läkaren ville att jag skulle ta prover för att kontrollera immunförsvaret. Dessa prover tog jag 2013, min läkare har sagt att han är rätt säker på att det inte har förändrats. Jag la mig svettig i stolen och lämnade mer blod 😉 Hade ju gjort det innan på HC också.

Min läkare vet givetvis inte allt, det är bra att få veta i fall något har ändrats. Men jag kände mig snopen när jag satte mig på tåget hem. Det mesta jag har gjort idag har jag gjort tidigare. Men men, nu kan jag bocka av den här dagen. Får vänta på en ny kallelse, vilket jag hoppas blir snart. Så får vi se vad som händer sedan.

Försöker tänka ”En sak i taget”. Fast det är flera saker som tar en riktigt lång tid 😉

Snart ”parkerar” jag min rosa GreenGate bil och julen åker ut. Min man har börjat sneglat mot julgranen, han längtar efter vanlig belysning 🙂

Hoppas ni har en riktigt bra kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.