Min ängel på HC

Hej på er 🙂

Astmasköterskan, min ängel på HC ringde mig i fredags. Det var en del att ta in.

Hon hade ringt till lungkliniken, dom som har nekat remiss gällande mig en gång. Orsaken var delvis att dom tror att hostan kan ha med upprepade bihåleinflammationer att göra. Jag får problem med bihålorna när jag är förkyld, men inte bihåleinflammation varje gång. Dom hade sagt att det går att skicka remiss för mig på nytt.

Nu ligger bollen hos min läkare att bestämma om jag ska remitteras till lungkliniken eller öron/näsa/hals. Hon har berättat för honom att symptom för SHR stämmer in på mig och jag tror att det är hennes bedömning. Det efter alla undersökningar och kontroller vi har gjort. Vad jag förstod tror båda att det är min diagnos, men det är inte klart.

Jag har fått tid hos en sjukgymnast redan på onsdag, som hon har ordnat. Det är ganska tidigt på morgonen, får bita ihop. Jag är otroligt tacksam för hennes hjälp.

Hon frågade läkaren om det är tänkt att någon utredning/uppföljning ska göras gällande min mage. Hon har nämnt tankar om bråck på magmunnen till mig och sagt att man inte brukar göra något åt det. Jag har bara fått medicin, inget mer.

Det hon tryckte på till läkaren var att det behöver finnas en plan för mig. Jag blir stressad av att behöva vänta länge på precis allt. Uppfattningen jag fick av det hon gjort och sagt känns väldigt bra inför att jag ska träffa läkaren nästa gång.

Jag väntar på: Få veta om jag ska till lungkliniken eller öron/näsa/hals, diagnos för hostan. Nästa ”bollkalle” som ska bedöma vilken terapi jag behöver, för att sedan påbörja terapi. Kallelse till ögonkliniken, då mina ögon inte blev bra efter behandling.

Bli frisk i ögonen(?) så jag kan gå till optikern för nya glasögon. Han blir inte klok på varför mina ögon är som dom är och säger alltid att det är svårt att ge mig rätt glas. Magen, ska jag bara fortsätta äta magmedicin eller ska något mer göras. Starta sjukgymnastik för ökad rörlighet i bröstkorgen, vilket kan underlätta om jag har SHR + att sjukgymnasten tyckte att det kan göra mig gott även i och med utmattningen.

Vet inte om jag har glömt något, men det är i alla fall i stora drag.

Hoppas ni har en skön söndag.

Rosor från min man ♥ ♥ ♥

SHR – Sensorisk hyperreaktivitet i luftvägar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *