Det här med sömn

Här kommer ett inlägg om sömn, eller rättare sagt bristen på den.

Tänkte att jag skulle skriva ner hur natten har varit för mig. Skriver inte allt som hände under natten, men det är i stora drag (jag minns inte allt) 😉

Fredagskväll, gjorde kväll strax före 23. Vardagar lägger vi oss vid 21. För att försöka få ut det mesta av natten la sig min man i soffan direkt. Viggo sussade sött i sin säng, så han fick ligga kvar där tills han ville komma över till mig. Zim är instängd för att han ska hålla sig lugn och inte skrika och Ikoz måste få gå fritt annars får han panik.

Här följer natten:

När jag slappnade av och var på väg att somna, då började det där magiska slemmet i halsen åka kana upp och ner. Det händer nästan alltid efter en stund i sängen, eller senast kring midnatt. Tog en kudde till och la mig högre. Gillar att ligga platt och får ont i nacken, men vad ska jag göra. Lagom när jag hade somnat vaknade Viggo.

Han brukar vilja följa med till våran säng men inte denna natt, han ville somna om i sin egen säng. Där blev jag kvar ett tag för att vara säker på att han sov. Tillbaka till min säng och tänkte ”Måtte han sova i sin säng hela natten så jag inte blir väckt igen”.

Fördelat på ca 7 timmar, 23,00-6,00 var jag upp och kissade tre gånger. Takfönstren på övervåningen är öppna nattetid för vi har så varmt. Ikoz fick syn på en kuse och började sin jakt. Själv vaknade jag av ett brak när Ikoz välte lampan som står på chiffonjén och lyser om nätterna. Han hade dödat sitt byte, en svart fläck på den vita tapeten. Vid det tillfället var jag så trött att jag struntade faktiskt i vad som hände och låg kvar.

Tidigt i morse, ca 3-tiden var Ikoz och bajsade. För det första krafsar han inte över sin hög och för det andra stinker det 😉 Även fast jag tänkte ”Jag orkar inte” var jag en stund senare tvungen att gå upp och ta reda på det för jag stod inte ut med stanken.

Varför går jag på toa flera gånger per natt kan man kanske undra. Jag är i stort behov av vatten för jag är nästan alltid torr i munnen. Jag hostar ofta och i mitt jobb krävs det att jag kan prata = dricker massor av vatten. Kaffe dricker jag inte efter 18. På nätterna när det där dryga slemmet i halsen är igång, då är jag tvungen att dricka lite.

Ja detta var en natt, sätt den sedan på REPEAT. Sömn = återhämtning. Kropp och knopp fixat det ett tag, men inte i längden. Får jag inte återhämtning på helgen eller någon natt som är snäppet bättre, då orkar jag inte. Hade önskat mig en bra natt inför min goa killes 3-års kalas, nu är det bara att försöka göra det bästa av dagen.

Vet att man som småbarnsförälder kan få sova dåligt, men den vetskapen gör inte att jag mår bättre. Sedan är faktiskt Viggo det minsta problemet nattetid. Tar vi denna natt som ett exempel så blev jag väckt mer än sju gånger på sju timmar, det tär.

Tro mig när jag säger att vi provat i princip allt för att det ska fungera. Förutom att en av oss flyttar eller tar in på hotell 😉 Jag hoppas det blir bättre snart. Min tanke är att jag ska skriva ett vanligt inlägg ikväll. När vi förhoppningsvis haft en lyckad dag med ett roligt kalas och att Viggo är nöjd och somnar sött ikväll 🙂 ♥ ♥ ♥

Ha en underbar lördag så hörs vi mer.

PS. min man sover bra, han sover oftast utan en massa uppvaknande.

Lånade bilder.

2 kommentarer på “Det här med sömn

  1. Förr tillbaka så fanns det en spray på apoteket man kunde köpa för att fukta munnen.
    Sen är det väl inte alls en dum idé att ta in på hotell en natt o få sova ut riktigt, äta en god frukost o sen bege sig hemåt förhoppningsvis utvilad. Räcker att ta in på typ scandic.
    Det gjorde jag vid ett tillfälle när Eric var mindre….hur skönt som helst

    • Jag har ju redan svarat, fast inte här 🙂 Men det lät väldigt härligt med en hotellnatt, önskar jag var sådan som sov bra borta. I stället är jag vanemänniska och brukar inte få en blund, såvida jag inte ligger i min egen säng. Sprayen för torr mun vore något, men hostan verkar jag inte bli av med så lätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *