Optikern

Hej på er 🙂

Idag har jag varit till optikern, det var både efterlängtat och välbehövligt.

Mina ögon mår inte alls bra, det visste jag redan. Optikern är inte säker, men det verkar som mina ögon reagerar med en allergisk reaktion. Blev lite rädd när han visade mig otäcka bilder på ”sjuka” ögon, jag klarade knappt av att titta. Om det är emot konserveringsmedlet i ögondropparna jag använder eller något annat vet vi inte.

Jag har i många år fått höra att jag har torra ögon och behöver ögondroppar. Nu ska jag testa något annat som han rekommenderade, tre gånger/dag i en vecka. Hoppas det fungerar så det slutar skava och att jag blir bättre. Jag behöver inte vara allergisk, men kan vara överkänslig. När Viggo slapp sina droppar så är det dags för mig.

Synen hade försämrats på båda ögonen, något jag har känt av länge. När vi var klara frågade han om jag ville titta på bågar. Jag sa att jag trivs med mina, men om jag ramlade på ett par snygga kunde jag tänka mig byta. Jag fick hjälp av en kvinna, första paret hon tog fram blev det. Har nog aldrig gått så snabbt att välja 😉 I efterhand har jag tänkt ”Hjälp jag tog bruna brillor”. Vet inte hur många år jag har haft svarta bågar.

Efteråt gick jag till Viggos gudmor som bor på stan. Viggo och min man följde med en stund, sedan åkte dom hem. Då fick vi prata i lugn och ro. Hem kom jag strax efter 19. Nöjd att jag äntligen tagit tag i ögonen, ser fram emot att få nya brillorna till veckan. Sakta men säkert bockar jag av ”måsten” som hängt över mig länge 🙂

Helgens blommor, två olika nyanser av rosa ♥

Hoppas ni haft en skön torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *