Känslor och tankar

Hej på er 🙂

Jag var väldigt spänd och nervös inför att åka till sjukhuset igår ♥

Att inte veta i vilket skick farmor skulle vara. Hon var vid gott mod, trött och smått surrig vilket inte är konstigt med tanke på vad som hänt och att hon sovit lite. Dom misstänker att hon haft en TIA. Jag har läst om det och då är det vanligt att man får en stroke inom två dagar. Vi hoppas hon klarar sig och att hon får vara kvar på sjukhuset ett tag.

När vi frågade henne igår sa hon att läkaren hade sagt att hon skulle få åka hem idag. Min faster ringde dit igår hon fick till svar att farmor skulle få stanna någon/några dagar. Vi pratade med en sköterska när vi var där och kom fram till att det bör göras en vårdplanering, blir det så släpper dom inte hem henne lika snabbt vad det lät.

Det skulle kännas skönt om det hinner installeras larm hemma hos farmor innan dom skickar hem henne och framöver även hemtjänst. Inte för att hon kanske behöver mycket hjälp, mer för att ha någon som tittar till henne. Hon har alltid klarat sig själv.

Jag tog med mig Viggos jordgubbar, han hade fått några först. Det blev hon jätteglad för, hon sa till kvinnan hon delar rum med ”Dom vet att jag älskar jordgubbar” 🙂 Jag tog med två tidningar som jag hade hemma så hon har något att bläddra i.

Det känns inte bra att hon fick vänta länge på akuten innan hon fick hjälp, när vi har läst om TIA står det att det är prioritet 1. Dom verkar ha för lite personal(?) det hade kommit in en annan person med stroke. Vet inte hur det ligger till, men det känns inte ok. Farmor har fått en medicin som ska hjälpa till att förhindra stroke.

Igår kväll när jag kom hem var jag urladdad. När jag skulle natta Viggo började tårarna rinna, efter ett tag kom pappa upp och tog över för Viggo var inte lättnattad. Han somnade där. Jag satte mig själv i soffan, väckte honom inte, han behövde sova. Jag fick sova längre i morse vilket var välbehövligt. Vaknade med huvudvärk.

Senare i eftermiddag följer jag nog med faster när hon ska hälsa på farmor igen. Hoppas för allt jag har att det går åt rätt håll för farmor nu ♥

Blommorna växer och en såpbubbla från Viggo kom med i bild 🙂

Hoppas ni har en härlig lördag.

2 svar på ”Känslor och tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.