Zinkbrist

Hej på er 🙂

Idag har jag ringt HC, samtalet gick ungefär som väntat. Läkaren jag ska på uppföljning hos har väntetid och hon visste inte hur lång tid det kan ta. Mina provsvar kunde hon däremot se, dom var bra, allt utom zink och det kunde jag få medicin för sa hon.

Jag fick inte boka en tid på jouren imorgon för att prata om mitt läge, rådfråga och ev. förlänga sjukskrivningen. Den går ut på söndag och mitt mående kan ändras innan dess. Jag får återkomma på måndag om jag behöver, läste jag mellan raderna var det inte ens säkert att jag kunde få en tid då, fast jag i sådant fall behöver läkarintyg.

Hoppas verkligen jag är helt bra innan helgen är över. Blir stressad av ovissheten och det behöver jag inte. Vill inget hellre än att må bra och få en fungerande vardag 😉

Läste snabbt om zinkbrist. Det jag kände mig särskilt träffad av var ”du är alltid sjuk”, nedsatt immunförsvar med långdragna luftvägsinfektioner och förkylningar, att kroppen har svårt att ta upp näring, (kan ju stämma), illamående, svårt att koncentrera mig, hudförändringar som Rosaca, spruckna naglar, synförändringar. Zink stärker vårt immunförsvar, det är en av mineralet absolut viktigaste uppgifter. Där ser man.

Snart kommer mina grabbar hem ♥

Solens strålar igår morse. En mörk bild, fin på sitt vis med vackra Ikoz 🙂

Trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.