Läkarbesök

Hej på er 🙂

Med risk för att låta negativ, jag har varit på läkarbesök idag 😉

Jag ville ha en remiss till hudmottagningen för min Rosacea. Jag har blivit bättre under detta halvår, men jag har inte kunnat dos-minska för jag är inte helt bra. Sommaren närmar sig vilket också gör att jag har frågor. När läkaren på jouren för ett tag sedan sa att hon tyckte att jag borde komma iväg och kollas upp ordentligt kände jag lika.

Först tänkte läkaren inte ge mig en remiss, utan sa att jag får äta medicinen i 1 år (det hade en annan läkare skrivit och så är det) Det var tur att det också var en kvinnlig läkare med, för han var ny och jag upplevde det som att han inte förstod mig riktigt.

Hon sa att dom inte nekar en remiss, det hade jag rätt till. Efter orden om att jag får äta medicinen i 1 år skrev han ändå bara ut en burk till mig?! Jag sa att dom går åt i ett nafs, jag äter 4 tabletter/dag. Men då fick jag ringa deras recepttelefon och få nytt recept den vägen tyckte han, vilket kostar mig mer pengar och dom tid.

Jag har aldrig ringt tillbaka för att jag varit missnöjd men idag gjorde jag det. Det är lätt att glömma och tiden går fort, i sådant fall skulle jag behöva ringa om nytt recept snart. Blev uppringd och fick till svar att hon skulle gå till en (annan) läkare på min avdelning.

Under eftermiddagen har jag gått in via mobilt bankID och sett att en läkare skrivit ut 6 burkar till, skönt att det löste sig 🙂 Sökte för en annan sak med och fick inte bra hjälp. Är glad att jag stod på mig och efter om och men fick gå till LAB och lämna prover.

Använde min frustration till att rensa (lite) i garderoben. Det resulterade i tre sopsäckar och minst 22 par jeans. Inget ont som inte för något gott med sig, eller hur var det 😉

Önskar er en fortsatt mysig fredagskväll.

Bilder i repris med fika-tema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.