Viggo halsfluss

Hej på er 🙂

I morse tog pappa tempen på Viggo och han hade över 38 grader igen. Jag tänkte att det var bäst att hålla koll. Vid 8,30 när jag tittade var tempen redan på 39,4, då gav jag honom Alvedon. Vi pratade med HC och fick en tid på jouren vid 14,30.

Vi fick vänta ca 1,5 timme i väntrummet. Viggo var hängig och tyckte det var drygt. Han sa: ”Åka bil” nästan hela tiden. När vi äntligen fick träffa läkaren behövde han bara titta i halsen för att se att det solklart var halsfluss. Inget stick i fingret och inget halsprov. Men spateln mot tungan gillade Viggo verkligen inte. (Den fixar inte jag heller)

Viggo ska få penicillin 2 ggr/dag i 10 dagar. Vi gav honom första dosen när vi kom hem, vilket inte var superenkelt. Två timmar på sjukhuset slog ut honom helt, han somnade först i pappas famn och efter det sover han bredvid mig i soffan. Stackars gohjärtat ♥

Det är svårt när han inte kan berätta. Jag kan få lite dåligt samvete att vi inte har åkt iväg tidigare. Samtidigt känns det som att dom: ”Motar Olle i grind” om man ringer för tidigt och dom brukar inte ge ut penicillin hur som helst. Denna gång har det dessutom varit lurigt, igår hade han ingen feber men var ur form.

Huvudsaken är att han har fått hjälp. Läkaren skrev ett intyg, Viggo behöver vara hemma för att inte smitta dom andra barnen och kan tidigast vara tillbaka på måndag. Han har varit hemma sedan i torsdags, febern kom på onsdagskvällen.

Bjuder på en bild på Viggo och mig igår när vi myste i soffan. Sliten ofixad mamma med sämsta (Rosacea) kinden mot kameran 😉

Hoppas ni har en bra start på veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *