Optikern

Hej på er 🙂

Idag har jag varit till optikern. Jag trodde att nervryckningarna i höger öga berodde på att vänster öga var sämre igen, det brukar vara så. Denna gång är det höger öga som behöver ny styrka, det är det ögat jag använder mest, därför är jag ansträngd 😉

Tror det är minst tredje året i rad jag får höra att det ser ”skadat” ut på hornhinnan. Idag tittade han noggrannare i ytterligare en apparat. Det beror troligtvis på att mina ögon är torra. Nu väntar jag på ett nytt glas, hjälper inte det blir det även terminalglasögon.

Han förklarade också med hjälp av en liknelse: ”Smörjer du lotion på din arm känns det inte. Men skär du ett snitt i armen och smörjer, då svider det”. Det svider nämligen av dropparna jag använder, men ska fortsätta med dom för mina torra ögon.

Annars är hela familjen trötta. Jag gick upp och nattade Viggo 18,30 och kom ner vid 19, hade helst bara somnat 😉 Dagen har varit speciell, före lunch fick sambon åka hem från jobbet för att dom skulle komma och titta på våran TV som behövde fixas.

Lite trist för honom att åka hem en sväng extra, sedan hämta Viggo på förskolan och tillbaka för att hämta mig. När jag slutade kom han och Viggo upp till mig på jobbet. Tur det var en engångsföreteelse och nu fungerar våran TV bättre har jag hört 🙂

Edit: Kom ju på en liknelse till som optikern sa. Att mina ögon är som att titta genom ett sådant fönster som kan finnas i badrum. Ah då kanske ni förstår att jag har svårt att se ibland(?) Aningen suddigt liksom. Det är till att vara speciell när det gäller det mesta.

Än så länge lever pelargonen 🙂

Hoppas ni har en skön kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.