Ledsen

viggo6oktober

Hej på er 🙂

Jag känner mig ganska ledsen just nu, ansiktet blir sämre snarare än bättre 🙁

Googlade en del igår med. Eftersom jag inte fått någon direkt hjälp från sjukvården försöker jag läsa så mycket som möjligt. Överlag känns det som det mesta är individuellt, det som funkar för en, försämrar för en annan.

Nu har jag smörjt mig sedan i måndagskväll och tycker jag blir sämre. Fler varfyllda blåsor har ploppat upp och under ögonen ser jag inte klok ut. Jag är torr, röd och det kliar lite. Sambon tyckte jag skulle ge salvan en chans, typ 1-1,5 månad. När han kom hem idag sa han däremot: ”Ring imorgon”. Då förstår ni kanske hur illa det är.

Skönt med fredag i morgon. Helgen hade jag önskat ha en lugn hemmahelg eftersom Viggo var sjuk förra helgen och mycket för att jag ogärna visar mig ute. Ska jag iväg vill jag sminka mig. Vilket inte heller känns bra, vet inte ens om mina ögon pallar det.

Tiden när sambon har kommit hem har en förmåga att rinna iväg, speciellt innan det blir mörkt. Igår gick jag ut en sväng och skulle försöka rädda några av mina Mårbackasticklingar som växt sig stora. Lyckades plantera om två, sedan var jag för kall om händerna. Visste att det skulle bli minusgrader men har inte hunnit med.

Tur jag har våran goa solstråle 🙂 ♥

Önskar er en bra kväll.

8 svar på ”Ledsen

  • Det känns skitjobbigt Sofia 🙁 Ja det hoppas jag med. För det var inte mycket till hjälp jag fick senast, recept på en salva som dessutom inte verkar hjälpa. Läkaren som tittade på mig 1-2 minuter är ortoped, kände igen honom från tidigare.

    • Nej precis. Det var han som var jourläkare just då. Spelade ingen roll vad jag sa på telefonen när jag ringde. Att en distriktssköterska (svärmor) redan tittat på mig utan att kunna säga. Jag är ledsen, frustrerad och besviken på den (icke) hjälp jag fått. Får se hur jag ska gå vidare.

 1. Hej, kanske du kan boka en tid hos en hudterapeut? De har ofta stor kunskap. Alternativt KRÄV remiss till en hudspecialist eller ring hudkliniken själv utan remiss och förklara läget. Kanske kan din sambo ringa och föra din talan, vet själv hur jobbigt det är att stå på sej när man har gråten i halsen. Kram och lycka till!❤

  • Hej. Ja jag måste fundera hur jag ska gå vidare. Tack för förståelsen, det är verkligen så, gråten i halsen. Det var det redan när jag ringde och bokade denna tid. Det höll på att brista när hon sa att jag skulle få komma till en distriktssköterska. Visste redan där att hon inte skulle kunna hjälpa mig. Det kunde inte svärmor som är distriktssköterska. Jourläkaren för tillfället var ortoped. Känns som ”här får du en salva, bra då var vi klara”. Tusen tack. Kram

   • Släktingar till mej som har rosacea/ haft svår acne har fått äta antibiotika i tre månader, en fick lov att äta i två omgångar, alltså ett halvår, innan huden blev bra. Sedan har de efterbehandlat med salva. Nu kan man remittera sej själv i många landsting, kallas egen vårdbegäran. Hoppas du orkar kontakta hud så du snarast får hjälp.

    • Tack för att du delar med dig. Något ska jag göra det är en sak som är säker. Just nu pratar min sambo med sin mamma (distriktssköterska) så får vi se hur vi går vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.