Tulpanens dag

Matsal15januariNr3

Hej på er 🙂

I dag har vi äntligen fått träffa Viggos nya kompis. Han var så liten och söt ♥ Viggo är oftast glad, men han blev riktigt ledsen när vi kom dit, för kompisen grät. Tror han blev rädd. När det hade gått över, var han som vanligt igen och vi hade det trevligt 🙂

Dagen började däremot betydligt sämre. Min sambo kontaktade sjukvården i tisdags för att boka en läkartid, han fick då till svar att han måste ringa i morse klockan 8. Dom återkom vid 8,30 och han fick höra: ”Du kan inte ringa samma dag som sjukskrivningen går ut”. Gissa om han blev less, men han fick en tid bokad på måndag.

Senare i dag ringde Försäkringskassan och talade om att läkaren fortfarande inte har skickat in efterfrågad komplettering. Bra att dom ringde tyckte vi. Sambon kontaktade sjukvården igen och fick prata med samma trevliga dam *ironi* som frågade varför han inte sa det i förra samtalet. Det är inte ofta min sambo blir sur, men då blev det aningen för mycket, och han sa att dom hade ringt efteråt och att han inte var synsk 😉

Hon ifrågasatte och sa att det kanske var han som skulle ordna pappret till FK. Det står klart och tydligt i kompletteringen som är skickad till läkaren: ”Du har utfärdat ett läkarintyg för bla bla”. Att läkaren behöver komplettera med vissa uppgifter. Pappret min sambo fått står det att FK har skickat en kopia till patienten för kännedom. Det som inkommit till FK nu var en kopia på exakt samma läkarintyg som dom redan har fått.

Strålande. Detta hände precis innan jag och Viggo skulle åka i väg i dag. Givetvis tog det energi av både mig och sambon, fast vi inte ville det. Det är rätt viktiga saker.

Viggo har inte sovit tillräckligt under dagen och har äntligen lyckats somna. Får se vad det blir av resten av kvällen här hemma ♥

Hoppas ni har en mysig fredag.

4 svar på ”Tulpanens dag

  1. Vad jag förstår så går sambo hos den hälsocentral jag hade när jag blev sjuk… Det var som Fort Knox att komma förbi receptionen….Jag var halvt död innan jag kom till ny HC. Så damerna där är inte lätta att tas med. Ni vet, jag har också lång transportsträcka till att bli arg men då brann jag av ordentligt. Allt löste sig till det bästa men detta finns i ” erfarenhetsbanken ” och jag sätter inte min fot där igen.
    Nya tag kompisar, allt löser sig , men kraften och tiden vill vi använda till annat eller hur 🙂

    Kramisar

    • Japp och vi har det starkt i minnet 😉 Han sa faktiskt till henne i dag att han funderade på att byta hälsocentral efter detta!! Men verkligen, jag som kan vara som en ”känslosvamp” har mått apa i dag, han mår givetvis inte prima heller. Så vi båda hade gärna lagt våran energi på något bättre. Nya tag och det måste bara lösa sig 🙂

      Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *