Läkarbesök BVC

Rosor30november

Hej på er 🙂

Det var trevligt med besök av Viggos mormor och gammelfarmor i går.

Vi fikade och stora killen visade vad duktig han är på att gunga sig själv i babysittern. Han får upp riktig fart och tycker det är roligt. När dom åkte hem somnade han nästan sittandes i den, dom hann bara utanför dörren. Det tar på krafterna att impa på gamla damer 😉 Jag la ner honom i soffan och han somnade direkt, mammas gokille ♥

I dag har vi varit på läkarbesök på BVC. Dom tyckte att vi ska försöka få i honom lite mat och börja med välling. Han är mer aktiv, klart det går åt mer energi. Det är aningen svårt när han inte är intresserad. Gröt får vi i honom, men det är inga mängder. Han brukar stänga munnen och vrida bort huvudet. Han är en ”tutt-bäbis” och har inte känts redo för ”smakisar” när vi har provat. Vi vill att mat ska vara en positiv upplevelse.

Dagtid ammar han ca 5 min/gång, sedan reser han sig och visar att han är klar. Han är en glad och nöjd kille. Men vi får kämpa vidare och hoppas på att få i honom mer. Vi har tänkt prova välling nu när han är 6 månader. Blev ledsen faktiskt, jag gör allt för honom och han föredrar att amma. Han väger 8 340 gram och är 64,5 cm lång, han har ökat 200 gram från förra gången. Tänker inte tvinga i honom, men vi ska prova vidare.

Trött är jag och säkert mer känslig. Saken blev inte bättre av att dom var försenade och jag fick ”löpande band” känsla, fort skulle det gå. Dessutom var Viggo trött och ledsen. Jag hann inte smälta intrycken och ställa frågor. Men det känns något bättre efter att jag har bollat detta med en vän som har 4 barn, som också har ammat 🙂

Matsal30november

Rött, julfint men katthåren syns väl 😉 Rosorna som jag fick av min sambo i helgen ♥

Trevlig kväll.

2 svar på ”Läkarbesök BVC

  1. Men han följer väl sin kurva och har gått bra upp i vikt ju. Konstigt att de säger så ju. Det är klart du ska inte tvinga i honom, det är ju nytt för de små. Har själv en tjej på 6 månader och vi försöker också ta det lugnt med maten nu 🙂

    • Oj denna kommentar har jag missat, är inte så tydligt alla gånger i bloggen. Svarar nu i fall du skulle se det 🙂 Han gick upp väldigt bra i början, men på slutet har det inte varit så mycket. Jag hoppas vågen säger annat nästa gång. Han äter något mer nu i alla fall, men föredrar att amma. Det måste få gå i hans takt 🙂 Mysigt med din lilla tjej, rätt att ta det lugnt tycker jag.

      God fortsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *