Gröt

Hej på er 🙂

I går kväll provade Viggo gröt för första gången ♥

Han verkade tycka att det var ganska ok faktiskt, det var en smakis bara. Han ser aningen trött ut på bilderna, det blev sovdags strax efter. Mammas goding blir stor.

Jag fick sova drygt tre timmar i natt innan han ville amma. Efter det två amningar, sedan väntade han nästan 5,5 timme, så långt mellan brukar det aldrig gå dagtid. Ok om det skulle vara på natten, då är det skönt. Tur han åt som vanligt sedan. Han verkar vara trött i dag. Jag önskade ju längre tid mellan amningarna i går och det fick jag verkligen 😉

I går hämtade vi ut ett paket från H&M. Lite nytt till Viggo som växer så det knakar. Blev en mysig tjockare filt också och en rejäl sovpåse till natten. Den han har nu blir snart för liten. Den nya sovpåsen var som en kort klänning på mig, haha. Då har han att växa i.

Känns härligt att veta att sambon har semester i morgon, en dag extra är guld värt. I morgon ska Viggo på BVC igen. Hoppas han inte blir ledsen när vi ska mäta så vi får veta hur lång han verkligen är. Att ligga ner på rygg är inte en favorit om han är trött.

Önskar er en fortsatt skön söndag.

2 svar på ”Gröt

 1. Det blir bra med gröt tror jag. Jag har också ammat mina barn sådär ofta och det funkar inte att hålla på så. Därför vi har låtit våra börja med gröt vid strax före 4 månaders ålder genom att de inte tog välling. Hoppas han gillar gröt så ni kan ersätta en måltid snart, då blir han mättare och du slipper amma lika ofta. Även om amning är mysigt men inte halva dygnet typ:) Förmodligen är han redo för mat genom att amningen inte mättar honom så länge. Lillkillen blir stor 🙂 Lycka till på BVC imorgon! 🙂

  • Han har ätit 11 gånger/dygn förut under en kortare tid. På BVC sa hon att han hade tillväxtperiod då, gissar att det har varit samma nu. I dag har han ätit mindre igen (Vi kommer landa på 9 ggr) Ingen gröt i dag, det blev inte av. Det gör inget för mig att han ammar ofta. Så länge Viggo går upp i vikt som han ska fortsätter vi om det känns bra för oss båda. Givetvis ska han få fortsätta att smaka gröt och det blir mer gröt om det behövs. Ja han blir stor våran goding 🙂

   Tack 🙂 Får se vad hon säger i morgon.

   Ps. Var tvungen att kolla. Han har ätit 11 ggr/dygn i 3 dagar, så det var inte farligt. Annars snittar vi 9 ggr/dygn.
   (Skriver upp i ett block)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *