5 veckor

Blommor2juli

Hej på er 🙂

I dag är våran goding 5 veckor ♥

Min sambo kom in på hur vi hade trott att allt skulle bli att ha en liten bäbis.

Han kan känna sig frustrerad över att vi inte får ”någonting” gjort 😉 Det kan jag med. Vad hade vi trott då? Att bäbisar sover väldigt mycket, då skulle vi hinna med att fixa här hemma. Jag trodde det i princip bara var att gå ut med vagnen. Vi trodde att vi skulle vara ute väldigt mycket. Kändes perfekt med den här årstiden, det gör det fortfarande så klart. Och inte att vi oftast måste vagga honom i babysittern för att han ska vara nöjd/somna.

Det vi är glada och tacksamma för är att han sover ganska många timmar när han väl sover på natten. Men min förmiddagsvila blir inte lika lång längre, han vill ha mat oftare. Men jag försöker ändå ligga kvar och vila. Kliver upp kring 12-12,30. Vi kommer i säng sent på kvällen, alltid kring 00 eller senare. Det tar oftast tid för mig att somna, sambon sover.

Min syster har en dotter på 1,5 år och sa att hon måste ha varit väldigt snäll som bäbis. Hon sov en massa så syster fick saker gjorda ändå. Klart att vi också får saker gjorda, men inte i den utsträckning vi skulle vilja. Han kräver en hel del. Det är inte många timmar dagtid han sover utan att någon av oss gungar honom eller att han sover på bröstet.

Hjärtat värms otroligt när han ler och det känns underbart när han är nöjd och glad. Vi anpassar oss efter honom och förstår givetvis att det får vara så här. Viggo styr ♥

Jag har fått sol på mig i dag, även om jag gärna hade varit ute mer. Men är glad åt det lilla.

I går kväll skulle Zim och jag gå ut. Sambon sa: ”Titta så Kompis inte är där”. Jag tittade på taket och runt omkring, sedan gick vi ut. DÅ såg jag att Kompis låg på en av våra stolar, den med filten på 🙂 Fort lyfte jag in en snopen Zim. Men han fick gå ut en stund sedan.

Blommor2juliNr2

Hoppas ni har en mysig fredagskväll.

2 svar på ”5 veckor

  1. Njut av tiden när han är en liten bebis:) Saker får ta tid:) Det kommer bli bättre ju äldre han blir tror jag! Sen får man inte mycket saker gjorda när man är föräldraledig, ta hand om ett barn är ett heltidsjobb nästan 🙂 Nu vill han ha närhet och om ett halvår får ni jaga en krypande bebis som ska utforska allt 🙂

    • Vi njuter när han mår bra och är glad, tro mig 🙂 Men det är väldigt tufft med en missnöjd gråtande bäbis. Som nu tex. han låg i babysittern på altanen, jag vaggade honom. Det är svinvarmt här inne!! Så skulle jag försöka flytta honom från babysittern till vagnen, att han skulle få sova ute som de flesta barn gör! Då vaknade han och nu gråter han (sambon går runt med honom). Tillbaka på ruta 1. Han sover väldigt lite dagtid. Blir övertrött och kinkig. Har försökt amma, men han bara snor runt bröstet som en ål och gråter. Det är INTE njutbart det är fruktansvärt. Vi mår dåligt av att se honom må dåligt och inget kunna göra. Dessutom ammar jag väldigt ofta och det är inte det lättaste med en son som ofta är hal som en ål 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *