Vackra trädet

Träd3juni

Hej på er 🙂

Dagen började något sent, vi klev upp 11,30.

Givetvis blev vi väckt flera gånger i morse också. Vi kom i säng ca 2,30 i natt. Viggo bestämde sig för att sova från 8,00 i går morse till efter 14-tiden. Bland det sista jag hörde på BB var att man inte behövde väcka bäbis för att mata. ”Skulle du själv vilja bli väckt när du sover och bli tvingad att äta?”. Med det färskt i minnet fick han sova så länge han ville.

När kvinnan från BVC var här igår frågade jag. När hon hörde hur länge han hade sovit höjdes hennes ögonbryn och blicken talade för sig själv. Hon hade aldrig hört talas om en bäbis som sovit så länge 😉 Gör han det fler gånger väcker vi honom givetvis. Känns som att han slappnar av nu när vi är hemma. Första dygnen på BB var riktigt tuffa för oss alla.

Det tog han igen med råge sedan. Tanken var att vi skulle lägga oss igen efter frukosten. Men eftersom hon från BVC ringde vid 9,00 och frågade om hon kunde komma 14 blev vi uppe. På kvällen/natten var Viggo vaken och ville ha mat massor av gånger. Natten tog på krafterna. Var som att han skulle äta i kapp de timmar han hade sovit på dagen, sötnöten.

I dag när vi stod och bytte blöja och tänkte bada honom, ringde det oanmält på dörren. Fick lite panik kan jag erkänna. Vi har sagt till alla att vi hör av oss när vi är redo för besök. Vi är bara inne på tredje dagen här hemma. Det var Viggos farmor, faster och lilla kusinen som inte kunde hålla sig längre. Det var så klart ändå trevligt med besök och fina presenter.

Jag missade en sak i min förlossningsberättelse. Jag fick sy för att jag sprack lite, något jag hade varit rädd för. Gjorde aningen ont därför fick jag en spruta med bedövning. Dagen efter Viggo föddes fick jag även en spruta i skinkan. Givetvis är Viggo positiv och jag är Rh-negativ. Nu har jag utsatts för sprutor och nålar så det räcker ett bra tag framöver 😉 Jag har lagt till det i min berättelse. Roligt att ha det kvar som minne.

I eftermiddag har Viggo fått bada för första gången här hemma ♥ Han gillar även att ligga naken på skötbordet. Då passar han gärna på att kissa, typiskt för pojkar har jag hört.

Träd3juniNr2

Så här vackert var trädet på framsidan när vi kom hem i måndags. Foton tagna i dag. Har hänt mycket under tiden vi varit borta. Gräsmattan måste klippas, det blir när det blir 🙂

Önskar er en trevlig kväll.

2 svar på ”Vackra trädet

    • Jo det är klart att det är svårt att hålla sig i från Viggo och ja det var trevligt. Men vi har talat om för alla att vi säger till när vi är redo för besök. Vi har haft en väldigt tuff tid på BB och bara varit hemma 3 dagar. Jag sa från början till sambon att jag ville vara bara vi i en egen ”bubbla” i alla fall 2 veckor. Nu var det tur att Viggo var ammad redan. Känner mig inte bekväm med att ha någon här när jag sitter och halvskriker och lider. Jag gör så gott jag kan men behöver tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *