Penicillin

Hej på er 🙂

Jag måste ha haft ett sjätte sinne i går när jag motvilligt kontaktade HC och fick en tid.

Tur att det enbart gick att få tid klockan 8 när jag ringde dagen före och att min sambo erbjöd sig att följa med hela besöket utan att jag bett om det. När jag gick från bilen kände jag mig konstig. I kassan när jag skulle betala höll jag på att svimma och fick sätta mig ner.

Kände fortfarande obehag i undersökningsrummet. När läkaren kom berättade jag läget. Hon kollade mitt blodtryck som var ok när jag låg ner. Men när jag reste mig sjönk det, desto längre tid jag stod upp desto mer sjönk det och jag blev yr igen och fick sätta mig.

När det var dags för stick i fingret hade sköterskan med sig en studerande, dom fumlade och blodet sprutade, det kom blod både på mina byxor och på golvet. Dom hade inte en tanke på att jag kunde vara känslig. Jag sa skämtsamt ”Fixa ni så jag svimmar, favorit i repris” 😉 Läkaren kom tillbaka och började prata om lågt Hb och frågade om järntabletter.

Tycker det känns konstigt det BM sa när jag frågade om järnvärdet senast hon tog stick i fingret ”Jag behöver inte kolla järnet på dig mer, du hade så bra värden. Det är inom vissa veckor det brukar kunna vara lågt och dom har du passerat”. På apoteket fick vi vänta, tog tid innan receptet på penicillin trillade in. Köpte även blutsaft som min mor alltid pratar om.

Jag är så tacksam att min sambo var med mig ♥ vet inte hur jag hade fixat det annars. Jag blev sjukskriven nästa vecka och hon sa åt mig att ta ny kontakt om jag inte blir bättre. Fick penicillin för bihåleinflammation, jag hoppas det hjälper. Vill få vara helt frisk och pigg nu.

Fick under dagen veta av sambon att när han skulle kopiera mitt läkarintyg såg han att det stod ett helt annat namn och personnummer i intyget. Inte konstigt att min medicin inte dök upp på apoteket! Det gick ju till en viss Tomas född -61?! Farligt att göra sådana misstag.

När han såg det ringde han HC och bad dom skicka hem ett nytt intyg till mig. Han blev inte nöjd över att dom sa att han måste komma tillbaka med intyget i dag, då dom ska göra en avvikelserapport. Det är åt fel håll att åka för honom. Men jag kan förstå det, rejält misstag av läkaren och vi ska väl inte ha ett intyg i någon annans namn och personnummer.

Undrar hur en gravid Tomas ser ut jag, haha usch. Det är ofta andra klantar till det för oss. Men försöker att inte tänka ”Varför har vi sådan otur för”. Jag tog mig i väg det är viktigast ♥

Trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *