Bäbiskläder

Hej på er 🙂

Jag har varit till barnmorskan i dag. Allt verkar bra med bäbis, full fart i magen och härligt att få höra hjärtljuden ♥ Jag hade bra värden och behöver inte äta extra järn, känns skönt med tanke på de ”goda råd” jag fått om att jag säkert behöver äta järntabletter 😉

Däremot var blodtrycket lite högre nu, ingen fara men så pass att hon vill att jag ska komma tillbaka igen om två veckor. Jag är vanligtvis en lågtryckare så det var nytt för mig.

Jag fick även veta att jag har den ovanliga blodgruppen Rh-negativ.

Om bäbisen har Rh-positiv blodgrupp kan jag bilda antikroppar mot fostrets blod, om vårat blod råkar blandas. Det är ovanligt att blod i tillräckliga mängder blandas, men det kan hända i samband med förlossning. Kommer antikropparna in i fostrets blod kan fostret få blodbrist. Därför pratade barnmorskan om att jag nog kommer få en spruta i samband med förlossningen och att jag kommer kontrolleras extra nu under graviditeten.

Bjuder på bäbiskläder i dag, vi har börjat handla lite smått. Blir mest neutralt i grått och vitt. Den mysiga jackan som går i vitt och rosa är den sambon köpte själv. Även om det är en pojke som gömmer sig där inne, så får han stå ut med lite rosa då 🙂 Jag gillar bodys som man kan knäppa upp, så jag slipper dra så mycket över huvudet på bäbisen till en början.

Önskar er en skön kväll.

2 svar på ”Bäbiskläder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *