Vilodag

BloggTavlor28december

Hej på er 🙂

Gårdagen gjorde mig aningen trött.

Att planera ett kök var inte ”bara”. Det slutade med att våran ritning gjordes om nästan helt.

Han som hjälpte oss sa ”Skulle jag gå in i någons kök och det såg ut sådär…” Ja ni förstår fortsättningen. Vi har aldrig ritat ett kök och vi har utgått från hur det ser ut i dag. Blir ju annat med en fläktkåpa och inte som det är nu, inbyggd fläkt och kryddskåp. Gick inte att få det helt symmetriskt för då tappar vi utrymme, med ett överskåp som vi ändå vill ha.

Det blev till att ställa om helt och försöka föreställa sig det nya vi ritade upp. Men det blir nog bra. Mindre roligt var det att höra att köket vi vill ha, Ikeas Bodbyn är så populärt så vi kommer få vänta på luckorna. Dom kanske kommer i mars. Men vi får göra det vi kan på våran semestervecka som är i mitten på februari och leva utan luckor ett tag.

I stället för underskåp blev det lådor, alla pratar om lådor men jag trodde inte jag ville ha det. Har gillat de skåp som vi har. Ikeas längsta bänkskiva är 4 m och vi behöver 4,10. För att slippa skarvar blir det en porslinsho som delar av. Något jag ville ha från början men har hört delade åsikter om. Det blir ingen diskbänk utan en vit bänkskiva hela vägen.

Ja det var lite om köket. Det tog tid, vi fick vänta över en timme då det var två före oss som beställde kök. Men det var ändå inte på värsta viset, vi passade på att handla. Det blev två tavlor, vet inte vart dom ska få sitta. Men kunde inte motstå dom, fjärilar och rosa. Sambon sa också ”Det är precis din stil”. Köpte givetvis massor av ljus, det går alltid åt.

I dag blir det vila och mysa, i morgon är det dags för jobb igen. Tur att det är kortvecka, jag hade verkligen kunnat tänka mig en längre semester än att bara få ut en semesterdag 😉

Hoppas ni får en skön söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *