Hittekattens dag

BloggHittekattensdag1sep.13

I dag är det hittekattens dag [emoji black heart suit]

Jag förstår mig inte på människor som behandlar katter illa. De är levande varelser de med. Vem skulle lämna en hund på samma sätt som många gör med katter? Hur kan man ens komma på tanken att skaffa en sommarkatt och sedan åka ifrån den? Eller göra sig av med den som om den inte vore någonting värt, bara för att det inte passar dom längre.

Jag får ont i hjärtat bara av att tänka på det. Kunde jag så skulle jag ha hela huset fullt av katter, men det får räcka med två för tillfället. Från början när sambon och jag flyttade ihop hade vi fyra katter, två var. Men två av våra underbara bäbisar blev sjuka och fick med två års mellanrum flytta till katthimlen. Vi saknar dom otroligt mycket [emoji black heart suit]

För en tid sedan fick sambon reda på att han är allergisk mot katter. Livet kan kännas orättvist, med tanke på hur mycket vi älskar katter. Men han är inte allergisk på värsta viset utan mer överkänslig. Nästa gång vi ska skaffa en katt blir det en sibirisk eller neva masquerade, dom ska vara allergivänligare. Det är inte säkert att alla tål dom heller, men de fungerar oftast bättre. Att leva utan katter är inte ett alternativ för oss.

Var rädd om alla katter där ute!

I dag firar vi hittekattens dag med att koka fisk åt Aramis och Zim 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *